donderdag 29 september 2011
Onterechte diploma's voor studenten Hanzehogeschool
In mijn eerste blog 'Terpstra schrapt 470 banen gaat het over diploma's die onterecht zijn gegeven door de hogeschool Inholland. In dit blog gaat het over 6 studenten die onterecht een diploma hebben gekregen bij Hanzehogeschool in Groningen.
Deze 6 studenten hadden hun opdrachten en toetsen niet gehaald, en moesten via een alternatieve weg hun diploma halen.
Toen is er dus onderzoek gedaan naar deze alternatieve opdrachten. En nu bleek dat de Hanzehogeschool in Groningen deze 6 studenten een zogenoemd genade zesje heeft gegeven. De Hanzehogeschool vond waarschijnlijk de opdrachten ook niet hbo waardig maar gunden de studenten toch een 6. Of dit gevolgen heeft voor de 6 studenten is (nog) niet duidelijk.
Mijn mening hierover is dat ik het goed vind dat de Hanzehogeschool deze studenten een genade zesje heeft gegeven. Misschien hebben deze studenten wel keihard gewerkt en hadden ze het op een haar niet gehaald. Het staat natuurlijk goed voor de school als er meer mensen slagen, dus vanuit de school gezien snap ik het ook wel.
Dit artikel heeft ook met HRM te maken en wel om de volgende redenen. Als een personeelsadviseur iemand wil gaan aannemen zou hij of zij ook kijken of het diploma aansluit bij de functie. Als een hogeschool onterechte diploma's gaat uitdelen, kan het zo zijn dat er mensen worden aangenomen op plekken waar ze niet thuishoren.
Door: Sander de Koning
Klas: 1G
Bron: ANP/Redactie Auteur onbekend ( 29-09-11 ) Onterechte diploma's voor studenten Hanzehogeschool. Geraadpleegt op 27 september 2011, http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/2935880/2011/09/29/Onterechte-diploma-s-voor-studenten-Hanzehogeschool.dhtml
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
maar wat betekent een diploma met een "genade-zesje" nog als er blijkt dat de leerlingen er inderdaad niks van bakten en het diploma eigenlijk niet hadden verdiend.
BeantwoordenVerwijderenWat kunnen zij betekenen in de "echte wereld" met hun "onechte" diploma?
En wat betekent het voor de geloofwaardigheid van diploma's die "behaald" worden bij Hanzehogeschool?
In mijn optiek had deze school het diploma niet mogen geven, eisen aan de kwaliteiten van de leerlingen zijn er niet voor niets, en als deze leerlingen er niet aan voldoen dan is dat jammer maar helaas.
Het staat inderdaad goed voor de school als het slagingspercentage hoog ligt (bijv. bij Hogeschool InHolland, die voor elke extra afgestudeerde een extra bedrag aan subsidie kreeg en vandaar het gesjoemel met diploma's). Maar juist daarom zou je denken dat studenten niet bepaald tot het uiterste hoeven te gaan om een diploma te behalen. Of de 6 studenten in kwestie het wegens 'hard werken' toch verdiend hadden om alsnog te slagen is daarom maar zeer de vraag, naast het feit dat 'hard werken' zonder behulp van voldoende schoolcijfers überhaupt (helaas) moeilijk te meten is.
BeantwoordenVerwijderenHierover ben ik het totaal niet met je eens. Stel je voor, je kent iemand die aan de hanzehogeschool ook HRM studeert, hij/zij krijgt veel makkelijkere opdrachten en heeft binnen 4 jaar zijn/haar diploma. Jijzelf haalt steeds 1 bepaalde toets niet, maar deze is wel gewoon het niveau dat je hoort te hebben als hrm'er. Dan is het toch niet eerlijk dat diegene aan de Hanzehogeschool zijn/haar diploma krijgt terwijl zijn niveau niet hoog genoeg is?
BeantwoordenVerwijderen